Friday, April 22, 2011

22 April 2011.

Tarikh : 22 April 2011.
Masa : 5.30pm.
Laman : Ladang Sawit Blok 15,Felda Semenchu.
Team : Secara Solo.
Jentera : Yamaha Cup Trek Kebun.
Pikat : Si Garau.

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada sahabat-sahabat melaman yang sudi menatap blog Kawan ni....

Petang tadi lepas carik barang-barang kat bandar Kota Tinggi sampai rumah dah kol 5.15pm...Sambil bagi makan ayam kat belakang umah,kwn call Icam..Niat dihati nak mengajak Icam melaman...apakan daya,Icam masih kat kebun katanye....terpakse le Kawan bertemankan Yamaha Cup kawan ni mengagahkan diri melaman....





Semalam petang kawan ngan Icam saje meronda-ronda nengok port-port lama...nampaknye BH idaman masih ade lagi...masih terselamat dari amukkan Si Sewah...hehehe....BH yang dimaksudkan ni Guk 2 ade selang nguku(G2SN)...Dah 2 musim kawan ngerjakan,dah le tak kene racik,pikat pulak kene hentam...hehehe.....Sampai laman,suasana senyap pulak..tak seperti semalam...tunggu punye tunggu,dalam 15 minit ade seko BH bunyi..tapi bukan BH idaman ni...(mane pulak dia menyorok ni...)



Kawan amik keputusan pasang jela kat anggar yang dia biasa main...Pacak racik pelepah 9mata,turunkan Si garau terus kawan sorok belakang sawit selubung ngan mafla hikmat...hehehe...Si garau jalankan tugas...angkat guk je....Rupa-rupanye BH idaman ade je selang lebih kurang 4 baris pokok sawit...laaa....time dia berehat agaknye tadi.....dia dengar je Si garau angkat guk....BH ni melambung gi sebelah pokok anggar...peeehhhh....selang nguku dia terbabas-babas....kawan dah start berdebar ni...dalam ati kawan cakap"mintak-mintak le terjun....fuh...fuhhh....."(baca jampi serapah sikit....hahaha....)


Dipendekkan cerita,dalam 10 minit dia kat sebelah pokok anggar,last-last terjun kat laman pelepah...sambil menguku sambil menghampiri Si garau....nampaknye Racik halimunan ni macam tak nampak je....tapi camne BH ni leh lalu dengan selamba sampai sebelah Si Garau...eh,tak sangkut....apelagi....puk pak...puk pakk....le....belaga....akhirnye setelah Si Garau mengeluarkan teknik menyepak tahap ke-8,BH dah tarik kaki....dengan senyuman sampai ke telinge,kawan mendapatkan BH idaman ni....upenye ujung jari jee......





Setelah membelek dan amik gambo lebih kurang,kawan kemas alatan....Inilah hasilnye....


Pandangan kanan....




Pandangan kiri....




Pandangan atas.....




Dok diam-diam.....


Jam menunjukkan kol 6.20pm.Sebelum bergerak balik,berasap sebatang dulu sambil dengar Suara BH...sebabnye kat laman ni ade 2 ekor BH Suara seakan-akan BH Idaman ni...tp yang lagi 1 ni,Guk 2 gantung....Setelah Di'comfirm'kan ni BH Idaman,kawan pun bergegas pulang.....Alhamdulillah......

Sekian,Wassalam.....

8 comments:

  1. tahniahhhh..tido lena laa..bh idaman dah dalam tawanan

    ReplyDelete
  2. iih best.. yg di cita dapat juge... tahniah.

    ReplyDelete
  3. Tahniah Adib....menapau BH Idaman...

    ReplyDelete
  4. xreal,paksu & Tpower : salam otai2 sume....tq byk2...time tido pun kwn leh snyum....hehehe

    ReplyDelete
  5. abg mie : salam...tq bang...boleh le ngan BH kali ni...ade permainan sikit2...hehehe

    ReplyDelete
  6. abg kahar:salam bang...tq...BH boleh tahan,tp bulu mcm xcun sgt le...kwn try je bela...hehehe....

    ReplyDelete