Saturday, January 28, 2012

29 Januari 2012.

Tarikh : 29 Januari 2012.
Masa : 8.30am.
Laman : Ladang Sawit Blok 10,Felda Semenchu.
Team : Secara Solo.
Jentera : Yamaha Cup Trek Kebun.
Pikat : Si KK(Kasar Kendur)


Jalan Sorang-sorang........


Assalamualaikum Dan Selamat Sejahtera kepada semua pengunjung blog kawan ni...


Arini ade keje petang je...pagi ni bagi makan semua BB dan pikat kat umah je...Member-member lain ade yang keje dan ade hal lain....Terasa boring pulak kat umah,BB yang bergantung pun mengasak je berlawan ngan BH kat blakang umah Kawan ni....Last-last,masukkan le Si KK dalam cetok,melaman dekat-dekat pun jadi le.....Cuaca pun cantik sangat-sangat ni....


LAMAN 1.









Perjalanan dari umah Kawan dalam 10 minit....Laman ni pernah main aritu,BH banyak,tapi taknak terjun plak....arini try jela....hehehe...Kawan wat Laman berdekatan ngan sawit tinggi....Laman agak bersemak,persiapkan laman terus turunkan Si KK....








Dipendekkan cerita,hampir 1jam jugak Si KK memujuk...BH taknak jengok dan datang dekat pun...(Sampai ati dia wat macam tu kat Si KK.....hahahha....)Pindah laman depan sikit le....main pokok rendah pulak.....



LAMAN 2.






Lamannye macam biase le...bersemak jugak....extreme tu....adoooiiii....Ade seko Bh suara kasar...permainan macam kurang....cuma yang syok tu,asak dia rapat betul....Nak wat laman atas jalan,takut ade orang lalu....terpaksa le tebas lereng tepi jalan ni sikit...jangan ade semut sudah le....hehehe....







Siap turunkan Si KK kat laman...Dia terus wat keje....macam tu le KK....Penat dia mengasak,dia angkat guk pulak....Dalam 15minit,BH dah sampai dekat...Senyap-senyap je dia datang....Dia punye asak...peeehhhhh...terdiam kejap Si KK kawan ni bila kene api dari mulut BH tu.....hehehe...Si KK tak putus asa...menyelang jugak walaupun suaranye tenggelam dengan pukulan asak rapat ni....Si KK tembak 2x,BH terus terjun....menguku-menguku...tak sedar kakinye dah sangkut masa dia terjun td.....Alhamdulillah.....


Ni le hasilnye.....


Pandangan Kanan....





Pandangan Kiri...





Pandangan Atas....




Nengok jam pun hampir kol 11am....Kawan kemas semua alatan,terus balik....Sekian untuk laporan kali ni.....Wassalam.....

Friday, January 27, 2012

27 Januari 2012.

Tarikh : 27 Januari 2012.
Masa : 8am.
Laman : Ladang Sawit Blok 21,Felda Semenchu.
Team : Kawan Dan Icam.
Jentera : Yamaha Cup Trek Kebun.
Pikat : Si Garau.



SI GARAU RENEW LESEN 2012......

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera....

Arini Kawan ngan Icam plan nak melaman pagi...Cuaca pun cantik sangat pagi ni....Berbekalkan sarapan karipap,terus Kawan ngan Icam gerak dari rumahnye dalam 8 pagi....



LAMAN 1



Kat atas moto baru nak berbincang nak melaman kat mane pagi ni...hehehe...Icam cakap aritu dia melaman kat Laman Sawit Blok 21...BH suara baik-baik...tp lamannye bersemak sikit....nasib baik kawan bawak SiGarau...Dapat le main pelepah....











Sampai je laman,BH tengah bergasak...memang suara boleh tahan....Apelagi,Kawan ngan Icam pun cari laman yang sesuai le....Kawan try himpit BH suara sedang...selangnye pun boleh tahan jugak...Carik le Laman pelepah yang agak-agak ok.....















Nasib le prestasi si Garau semakin baik lepas kene sambar sewah aritu....Terus dia angkat guk...sekali-sekala mengasak....Dalam 10 minit,BH tadi melambung...mencari Si Garau....Dia hinggap kat sebelah pokok anggar....ade nguku anggar upenye....ok jugak ni...Si Garau pun menguku....terus menyelang....BH hinggap pulak kat pokok anggar....menguku lagi....peeehhhhh....Si Garau jalankan keje dengan baik....membelakangkan BH sambil menguku...BH yang dah panas hati,terus terjun tepi Si Garau....berlaga sekejap....terus tarik kaki......


Ni le hasilnye BH tadi.....





Pandangan Kanan....







Pandangan Kiri...






Pandangan Atas....






LAMAN 2.










Nengok jam baru menunjukkan jam 9.15am....Kawan ngan Icam ronda-ronda lagi kat Blok 21...tadi ade seko BH guk 2 suara sering,sekali-sekala ade meratus guk.....macam best jek....try le himpit...hehehe....








Kawan pun cari lagi pelepah yang agak-agak ok.....Terus turunkan Si Garau....






Si Garau terus melayan BH guk 2 ni...angkat guk...mengasak.....Dah 45 minit berlalu...BH masih taknak datang jugak....Kawan pun mesej Icam...jom le kemas....Lain kali kite return balik.....


Sekian untuk laporan kali ni...Wassalam.....

Tuesday, January 24, 2012

24 Januari 2012.

Tarikh : 24 Januari 2012.
Masa : 7.45am.
Laman : Ladang Sawit Blok 14,Felda Semenchu.
Team : Kawan Dan Icam.
Jentera : Yamaha Cup trek Kebun.
Pikat : Si KK(kasar kendur)

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua...

Semalam lepas balik melaman dari Dusun Ambok,Kawan ngan Icam try-try le singgah kat laman yang lama-lama....sekali berenti moto,BH galak jugak...yang bestnye ade pulak BH SJ(seladang jati) jadi, Kawan ngan Icam pun plan nak melaman arini...tp masa tak berapa banyak...kol 9am ade keje...kene la turun awal sikit...dapat main selaman pun jadi le....hehehe....







Nasib baik le perjalanan tak berapa jauh...amik masa dalam 10minit....Sampai laman,BH masih senyap...embun pun masih tebal lagi..."Kita pasang jela,sebab BH SJ tu main sini.."kata Icam....Kawan pun terus wat laman....siapkan semua,turunkan Si KK kat laman...Matuk tanah lagi dia....takpe...kasi banyak tenaga....







Dalam 5 minit ade le seko BH lain bunyi kat seberang paya...Si KK sambut dengan angkat guk...ok le tu...pelan-pelan kayuh...hehehe...BH Sj pun mula bicara selang dalam 5-10 batang sawit....boleh tahan...marah le tu ade yang masuk kawasan dia....Lama jugak menunggu dalam setengah jam BH SJ ni main kat tempat tadi je....Last-last dia melambung terus gi tepi pokok anggar...menyelang tak ingat....Si KK pun menguku senafas...dalam 5minit,terjun jugak dia kat laman..betul-betul tepi Si KK...kene hempuk le Si KK...BB lagi le katakan...Sekali Si KK tepuk guna kepak,terkeluar BH dari laman....Dengan hati yang panas,BH masuk semula kedalam laman....menguku-menguku terus sangkut racik....alhamdulillah.....Ni le hasilnyeee.....



Pandangan Kanan...





Pandangan Kiri....





Pandangan Atas....





video




Dalam kol 8.30am Kawan Ngan Icam balik umah.....Sekian untuk arini...Wassalam.....

Monday, January 23, 2012

23 JANUARI 2012.

Tarikh : 23 Januari 2012.
Masa : 8am.
Laman : Dusun Ambok,Felda Semenchu.
Team : Kawan Dan Icam.
Jentera : Yamaha Cup Trek Kebun.
Pikat : Si KK.

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera kepada semua pengunjung blog kawan ni....

Arini takde wat keje pape,try call Icam...mana tau dia nak masuk kebun....Icam pun on aje bile kawan ajak return BH aritu...Perjalanan amik masa 15 minit dari umah....Sampai je laman,terus wat laman kat anggar yg dikenalpasti aritu....



BH target masih bunyi kat kawasan lalang tinggi jek....Si KK pun asyik makan tanah....bile le nak start enjin ni....hehehe....Pikat Icam dah mula angkat guk...(mantap tu pikat dia.....hehehe...)





ujan pun dah turun rintik-rintik ni....dalam 15 minit baru le Si KK nak bunyi...Angkat guk jek dari tadi....ade seko BH hinggap kat pokok durian berdekatan...Si KK mengasak dan selang bile nampak BH tadi...Tak lama lepas tu BH target pun hinggap kat pokok durian sama...menguku je dia...Oooo...betina dia upenye tadi.....Dipendekkan cerita,BH betina hinggap kat anggar pokok kelapa....BH target pun ikut jugak....Si Kk terus menyuku...sekali sekala menyelang...BH target tak tahan,terus terjun laman...menguku-menguku,masuk laman terus sangkut racik....

Ni le rupe BHnye.....(Masih muda remaja lagi...hehehe...)


Pandangan Kanan....




Pandangan Kiri....




video

Pandangan Atas...




Ni pulak rupa BH yang Icam dapat pagi ni.....


Pandangan Kanan....




Pandangan Kiri....





Pandangan atas....




Sekian untuk arini...Wassalam.....

Friday, January 20, 2012

20 JANUARI 2012

Tarikh : 20 Januari 2012.
Masa: 8am.
Laman : Dusun Ambok,Felda Semenchu.
Team : Kawan Dan Icam.
Jentera : Yamaha Cup Trek Kebun.
Pikat : Si KK (Kasar Kendur)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada kaki-kaki pikat dan pengunjung blog Kawan ni...

Arini memang takde ape-ape nak buat...ingatkan saje nak pacak2 BB kasi makan tanah...Kawan kemas alatan,masukkan Si KK dalam cetok..start moto trek ni lalu le depan umah Icam...Aiii...lori dia ade kat umah,cuti ke dia arini?singgah le kejap....bebual kejap,terus plan gi melaman....try le jalan-jalan kat Dusun Ambok,biasenye BH galak kat sane,cume celir sikit....hehehe....kol 8 Kawan ngan Icam gerak dari umah dia...pejalanan amik masa dalam 15minit.....










Sampai je kat laman,BH ngah bergasak....suara boleh tahan...tapi kebanyakkan laman yang lama-lama dah semak samun...start moto gerak depan sikit...ade 1 laman baru di sodok dan wat tanaman serai...cantik sangat ni....Kawan persiapkan laman,keluarkan Si KK dari cetok...Dah lama tak bawak dia ni,macam jakun pulak nampak tanah....hehehe....




Ada sekor BH suara sedang ade tarik akar sikit...sedap jugak ni...tapi jauh pulak dia main....tunggu jela...Si KK masih matuk-matuk tanah je dari tadi...Dalam 10minit baru le dia mengasak lepas nampak BH lain wat lintas langsung atas kepala dia...BH idaman masih taknak datang jugak....Dalam 45minit,Si KK puas mujuk,ade seko BH lain yang sampai kat anggar....xde nguku anggar pun...layan jela....Si KK dah menguku kat laman....sekali-sekala selang....






Tiba-tiba BH tadi terjun...menguku terus....tak tau pulak macammane permainan dia....sama-sama menguku BH terus masuk pintu laman...terus tarik kaki.....Boleh le wat lepas-lepas gian walaupun kopi o kurang manis...hehehehe.....Ni le rupa BHnye.....



Pandangan Kanan....





Pandangan Kiri....




Pandangan atas....





video


BH idaman pun entah kemana dia pegi...xpe,lain kali leh ulang balik....Sekian Untuk arini...Wassalam.....