Monday, August 19, 2013

TETAMU TAK DIUNDANG...

Tarikh : 18 Ogos 2013.
Masa : 7.30am.
Laman : Ladang Sawit,Felda Air Tawar 5.
Team : Kawan,Emy,Pow dan Rizal.
Jentera : Honda Wave,Honda ex5(2 biji)dan Yamaha LC.
Pikat :Si Selit(BB)
Teknik : Racik Tanah.


 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pengunjung blog Kawan ni...


 Arini Kawan dah planning ngan member-member sini nak melaman kat Ladang Sawit,Felda Air Tawar 5...khabarnye BH banyak yang sedap-sedap...Kite nengok sebentar lagi yek...hehe.... Perjalanan kelaman ni amik masa dalam 20minit menaiki motosikal(kalau naik Yamaha cup racing Kawan ni mau 45minit kot...hehe..)Sampai je berhampiran laman,kene kerja keras sikit le,kene wat jambatan...ade parit dalam tuuu...hehe...



 







Bila sampai laman,BH punye la riuh...pokok sawit baru nak naik pulak tu...syok ni...Masing-masing cari BH idaman hati...Kawan dok kejar BH suara sedang tinggi...



 Laman 1.



 



 BB punye le buat keje dengan baik,BH tak mau jenguk pun.Lepas 45minit kat laman ni,Kawan pun pindah laman le....



 Laman 2.



 


 Tu dia...susah betul nak buat laman,Kawan kasi tebas sikit rumput ni....Jangan ade semut sudah le...hehe...BH kawan kejar kali ni pulak,suara sedang tinggi jugak...dia punye isi mak datukk...selang nguku,naik bulu roma bile dia wat koje....Kawan siapkan laman,turunkan BB Kawan ni...



BH dok main kat belah atas bukit je....BB asak je...sekali-sekala angkat guk...BH tak tahan terus melambung mencari penceroboh kawasannye...hehe....Terus dia hinggap kat anggar....Pehhh...tak tahan isi dia semua keluar....Tapi,hampir 20minit BH ni asyik pindah pelepah je...Gaya nak terjun ade,tapi tak terjun-terjun jugak....Last-last sampai le seko BH entah dari mana...Isi pun tak tau,dia nguku 1 round,terus terjun betul-betul ke racik...terus terjerut....



 Ni le rupa BH tak diundang tu...hehe...



 



 Pandangan Kanan..



 



 Pandangan Kiri...




 




 Pandangan Atas...




 



 Laman 3 dan 4...BH tak berapa galak sangat le....Jadi le wat training BB untuk arini....


 Sekian Wassalam....

2 comments:

  1. Salam,, Tahniah..bro menapau...x pe BH target leh repeat balik...

    ReplyDelete