Sunday, May 6, 2012

5 Mei 2012.

Tarikh : 5 Mei 2012.
Masa : 9am.
Laman : Ladang Sawit Blok 3 Felda Semenchu.
Team : Kawan Dan Icam.
Jentera : Yamaha Cup Trek Kebun.
Pikat : Si Gondro (AH),Si Budi(Terkukur)




 PUKULAN 1ST TIME PACAK.....



 Assalmualaikum Dan Salam Sejahtera kepada semua sahabat-sahabat yang sudi mengunjungi blog kawan ni....



 Malam tadi Kawan plan ngan Icam nak melaman terkukur je...Rupanya subuh-subuh hujan lebat pulak....Macam takde harapan je nampak gayanya ni nak melaman....Kol 7am hujan masih gerimis lagi...kol 8am masih sama jugak....Last-last dalam kol 9am hujan dah berenti..Nengok lagit macam mendung...macam cerah....Call Icam,terus on aje la...hehehe...


Disebabkab tanah lembap,sambil bawak si Budi,Kawan bawak le Si Gondro(anak AH bongsu Si Kapten Kawan dulu...hehehe...) Dengan yakin je Kawan nak bawak dia walaupun bulu belum cukup umur lagi....Takpe le....sambil ajar-ajar.....





Ni le rupa Si Gondro Kawan ni...(walaupun rupamu tidak ku kenal,tatapi kokokmu tetap menjadi pojaan hatiku....hehehe...)





Ade seko AH kokok je kat seberang paya.Try aje la Kawan pasang kat laman tepi lereng paya ni....(target Si Gondro rajin kokok jadi le...hehe...)Rupanya dia ikut perangai bapaknye Si Kapten,turun beg je terus tepuk dan kokok....Bergegas kawan cari tempat sembunyi... Dalam 10 minit Kawan nengok lagak Si Gondro macam nampak AH...Rupanya AH dah dekat je ngan dia...Lambat pulak nak masuk...Dalam 15 minit AH ni main luar gelanggang je.Kejap-kejap dia turun paya semula....Tak lama lepas tu,AH ni naik semula sambil bawak aweknye....Patut pun susah sangat nak masuk..



Si AH betina ni wat aksi ghairah pulak kat Si Gondro ni dengan sisip bulu....(mentang-mentang le Si Gondro ni muda remaja lagi....hahhaa...) Last-last agaknya AH jantan ni dah tak tahan sangat,terus terjah Si Gondro lepas Si Gondro asyik tepuk dan kokok je....



Dannnnn........



 Ni le hasil AH pagi ni.....




 Pandangan Kanan.....






Pandangan Kiri....





Pandangan Keris.....






Alhamdulillah....dah lama rasanya Kawan tak merasa AH ni...hehehe....Kasi rehat Si Gondro dalam beg....Kawan try himpit BH pulak le...Tapi main dekat laman sini jugak.....







Kawan wat laman kat tanah sambil bagi Si Budi makan tanah....Apakan daya BH sampai anggar tapi taknak terjun kat laman....Cuaca dah semakin panas nampaknye ni....Kawan kemas alatan terus Kawan dan Icam bergegas balik.....




 Sekian laporan Kawan untuk arini..... Wassalam.....

6 comments:

  1. tiada rotan, akar pun jadi.
    tiada BH, AH pun jadi..he he he..
    tahniah.... bang...
    salam
    jaka

    ReplyDelete
  2. Amin:tq bang....

    Jaka:hehehe...tq jgk ye....


    Abg Mie: tq bang.....

    ReplyDelete