Saturday, April 28, 2012

28 April 2012.

Tarikh : 28 April 2012.
Masa : 8am.
Laman : Dusun Ambok Felda Semenchu.
Team : Kawan,Adam dan Sharil(Sang Semut Tmn U)
Jentera : Yamaha Cup Trek Kebun.
Pikat : Si Budi dan Si KK.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....



 Arini memang dah plan ngan Sharil Taman U nak gi melaman...Icam plak keje arini....Kebetulan pulak Adam pun free,boleh le join skali...hehehe.... Kawan memang plan nak ke Dusun Ambok pagi ni,Ada seko BH SJ penguku....nak suruh Adam kejar...


 LAMAN 1.





Sampai je kat laman,SJ main jauh...Adam try himpit.Kawan ngan Sharil himpit BH suara sedang,selang nguku dan ada gagap 4 patah....sedap jugak ni....persiapkan laman,pacak Si KK....Si Budi Kawan gantung kat pokok....








BH dok belasah je BH lain yang masuk kawasannya...wahhh...otai betul....Si KK wat keje....menyelang walaupun bulu masih menjarum....Tiba-tiba BH terjun jauh dari laman....Si KK pujuk dengan sabar...BH makin dekat sambil menguku sambil jeling racik....Adooiiii....celir pulak dia...taknak masuk....




Hampir 45 minit BH ni masih kat luar laman je....Last-last Kawan keluar halau dulu....tambah racik ranjau pulak kat luar laman...Turunkan Si Budi pulak kat laman sama...Si Budi terus berbudi dengan mengasak dan menyelang....hehehe....tak lama BH ni datang lagi kat anggar....Degil nih walaupun BH muda sangat lagi...hehehe.... Tak lama BH ni terjun lagi....masih sama stailnye....menguku sambil menjeling kat racik.....Dia amik side jauh,masuk laman lalu tepi...puk pak....puk pakkk.....belaga ngan Si Budi.....Memang betul2 pakai kanta kat mata BH ni...hehehehe....tak kene racik lagi....Last-last dia keluar ikut tepi lagi....menguku sambil jeling lagi dan tersangkut 1 mata racik kat jari.....



Alhamdulillah.... Ni le hasilnya.....

video



 Tersungkur jua.....hehehe.....






Pandangan Kanan.....










pandangan kiri....









Pandangan Atas.....








Cuaca yg tadi elok,tiba-tiba gerimis....cepat-cepat kemas alatan,pindah laman.....




 LAMAN 2.






Ada seko BH suara sedang ade tarik jugak ni....wat laman lebih kurang pacak Si Budi lagi....hampir setengah jam,BH tak datang lagi,bunyi guruh pun dah kedengaran...terus Kawan kemas semula alatan dan terus balik umah.....




 Sekian laporan Kawan untuk kali ni....Wassalam.....

3 comments:

  1. TQ dib bawa kawan folo awk g melaman walaupun moto trex awk kena bawa kwn...yg pasti nama kwn da terselit sikit kat blog awk..hehehe..tq bebanyak..termasuk BB TC..ya ker nama tu..betul ler kot..huhu..

    ReplyDelete
  2. apa ceta ngan SJ dapat ke adam tapau bh tu..tahniah dib

    ReplyDelete