Tuesday, July 19, 2011

19 Julai 2011.

Tarikh : 19 Julai 2011.
Masa : 4.30pm.
Laman :Ladang Sawit Blok 4,Felda Semenchu.
Team : Kawan Dan Icam.
Jentera : Yamaha Cup Trek kebun.
Pikat : Si Kapten.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....tak kira dimana saja berada.....

Arini cuaca sama macam semalam...panas terik...tp kalo ujan merungut pulak...hehehe...tulah lumrah manusia.....hahaha...petang-petang camni memang cun gi melaman...Icam tengahari lagi dah mesej kawan ajak melaman...dia nak return BH SJ yang dia kejar semalam....kawan cakap"Oraiiittt...."



Petang ni kawan saja-saja bawak Si Kapten...rasanye dah sebulan lebih tak bawak melaman....takut dia dah lupa pulak taktik nak memanggil AH...hehehe....semalam kedengaran banyak kokok-kokok otai...tapi tak tau le laman ni ade member lain terjah ke tak....kawan try jela....

LAMAN 1.




Kawan parking moto,laman yang nak try ni kene jalan kaki sikit menuruni bukit sikit....lenguh gak kaki ni....agak-agak ok,persiapkan racik 25 mata terus turunkan Si Kapten....Tanpa membuang masa,Si kapten jalankan tugas....menepuk....kokok...dan seterusnye....kedengaran AH menepuk dan kokok jugak dari arah kiri....semakin menghampiri.....

Masa dah 20 minit berlalu....dah kelihatan kelibat AH...masa yang ditunggu-tunggu....Si kapten memujuk dengan penuh sabar...menepuk,kokok dan mengais...sekali sekala menembak(menandakan AH dah hampir....)....secara senyap AH menyusup keluar ke jalan...meluru laju....Si kapten kokok 2 kali dan AH masuk ke laman....walaupun kaki dah tersadung,masih nak tunjuk kejantanannye....Apelagi,Kawan pun keluar le....Alhamdulillah....ade hasil arini.....ni le hasilnye.....

video

Pandangan kanan....



Pandangan kiri....



LAMAN 2.



Kawan ade kedengaran AH kat jalan belah depan sikit....Kawan try le lagi,Siap semua alatan,Turunkan Si Kapten,terus kawan sorok....



Si kapten wat keje macam biase...Akhirnye,AH dah menunjukkan dirinye....Sekali dia bawak betina dalam 5 ekor daa....siap ade yg bawak anak lagi....45minit berlalu,Matahari pun dah semakin rendah...nengok jam dah pukul 6.40pm...Kawan kemas alatan,tunggu Icam kat moto...Dia Cakap BH targetnye dah terjun,tp taknak berlaga pulak...lain kali kite return balik....

Sekian untuk arini....Wassalam.....

5 comments:

  1. tahniah2...esok2 tapau lagi bro...aym meluruh pun blh tapau lagi ni...hebat pikat hang bro..

    ReplyDelete
  2. chili : salam bang....terima kasih byk2....kbtulan ade rezeki kwn arini bang....hehehe....

    ReplyDelete
  3. TPower: salam bang...tq byk@....

    ReplyDelete