Friday, April 20, 2012

20 April 2012

Tarikh : 20 April 2012.
Masa : 4.30pm.
Laman : ladang sawit blok 21 Felda Semenchu.
Team : Kawan Dan Icam.
Jentera : Yamaha Cup Trek kebun.
Pikat : Si Budi.


 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....Arini dari pagi tadi memang panas...ada jugak mendung,tapi nasib baik berlalu jek...apelagi,Kawan pun call Icam..Ajak dia melaman....dia kata on je...memandangkan kat sini petang asyik ujan je,dah cuaca cantik macam ni,jgn lepaskan peluanggggg......hehe.... Mula-mula laman mana nak dituju pun tak tau...Kawan main pulas je minyak moto cup prix ni...Sampai jugak kat laman dusun Ambok...BH ada jugak bunyi...tapi teketerrrr...teketeerrr...jek....macam tak garang je..atau mungkin perut BH tu memulas kot....hahaha....






Kita masuk sawit le kata Icam...Kawan pun on jek....try ronda-ronda laman yang BHnye cepat jadi....



 LAMAN 1.



 kawan berentikan moto kat blok 20 ni.... Hensem tak moto trek kawan ni???(hahaha......)






BH main jauh jek....Pikat Icam start mengasak dalam cetok...Rupanya ada BH berdekatan....Icam try himpit BH kasar...Kawan jalan kedepan sikit try himpit BH sedang ada tarik akar sikit(berkenan pulak....hehehe...)







Kawan setting pelepah untuk Si Budi...sambil pujuk soh dia wat keje baik-baik...hehehe....








Dalam 10 minit Si Budi jalankan keje.....mengasak....angkat guk.....mengasak balik.....cannteekkk.....Dalam 15minit BH tadi sampai anggar.....Si Budi kasi nguku anggar....BH sambut nguku jugak....Last-last Bh terjun...jalan sikit terus sangkut racik.... Alhamdulillah....lama dah kawan tak pegang BH....hehehe....Ni le hasilnya.....






 Pandangan Kanan...






Pandangan Kiri...





Pandangan Atas...




Kawan nengok jam dah kol 6.10pm....leh lg main 1 laman ni...hehehe....jalan lagi kedepan sikit....Ada seko BH suara kasar,Selangnye pun boleh dikatakan berapi jugak ni....Setting pelepah lagi untuk Si Budi....hehehe....














Tak sampai 5minit Si Budi jalankan tugaasnya...canteeekkk....tapi Bh tadi sampai dah nak gelap dia tak berganjak....Takpe....Lain Kali leh return balik.....hehehe.... kawan siapkan alatan terus Kawan balik umah.....



 Sekian laporan Kawan untuk kali ni...Wassalam......

2 comments:

  1. Abg mie : tq bang...hehehe...lama x menapau ni......

    ReplyDelete