Sunday, February 27, 2011

27 Februari 2011.

Tarikh : 27 Februari 2011.
Masa : 4.30pm.
Laman : Ladang Sawit Blok 16,Felda Semenchu.
Team : Kawan & Man(menantu jiran sebelah)
Pikat : Si Kapten..
Jentera : Yamaha Cup Trek kebun.

REZEKI YANG TAK DIJANGKA....

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua kaki-kaki pikat.....

Arini memang dah plan nak mikat AH...pagi tadi g jugak...dapat...dapat penat...hehehe....Ade laman AH nampak kawan le....AH bawak betina le....dah namenye xde rezeki....pastu plan lagi ngan Man(member men AH dulu-dulu...hehehe...)main petang pulak....Kawan soh Man bawak racik ranjau 3 kepala...menranjau le sekali-sekala....

LAMAN 1.

Perjalanan amik masa dalam 10 minit..sampai laman,dengar AH berkokok Kat bawah paya....seperti askar upahan,Kawan dan Man slow-slow menghimpit AH ni....Ngah dok pasang racik,tiba-tiba...ketoookkkk...ketoookkkk...adeeehhhh....musuh da nampak Askar Upahan ni....cabut balik racik,main lain laman....

LAMAN 2.




Laman cantik...banyak kesan-kesan kaisan AH kat pokok sawit...tak lama AH berkokok kat bawah paya jugak...macam kokok otai je ni(kata man....)Kawan ngan Man mengatur langkah seberapa senyap yang mungkin....hehehe....Man g pacak racik ranjau kat celah-celah pokok sawit...kawan pasang racik laman 35 mata...siap semua,kawan keluarkan Si kapten....terus kawan menyorok balik pokok sawit...Si Kapten jalankan tugas dengan menepuk dan kokok....disambut AH bawah paya tadi...

lama jugak AH ni dok mengokok bawah paya ni..."ade betina kot..."kata Man lagi...Dalam setengah jam kawan nampak lagak Si Kapten ni lain macam...menyendeng badan,mengais-ngais,menepuk dan kokok...macam ade AH dah dekat je ni...betul le ade...setelah AH ni menepuk dan kokok jugak....Si Kapten menerjah nak laga je...sabo sikit Kapten ooiiii....hehehe....Tiba-tiba AH tadi senyap pulak....Si Kapten pun dah macam takde ape-ape berlaku je....Kawan cakap kat Man.."kita berasap sebatang,pastu kita try pindah laman".."oraiittt..." kate Man....

dah abis sebatang rokok...kawan pun keluar le dari tempat sembunyi...kemaskan racik laman...last-last Man panggil kawan,dia cakap racik ranjau dah kene bawak lari 1 kepala...sudaaahhhh....time bile pulak le AH ni bawak lari...tengah dok mencari,Kawan jumpa segumpal racik,tak disangka ade AH tersorok dalam semak dengan kaki tersangkut racik...Alhamdulillah.....patutpun senyap....

Inilah hasilnya.....

Pandangan Kanan....


Pandangan Kiri....


Pandangan Kaki....(mak ooiii....dekat 2 inci...)



Dok diam-diam yeee.....


video

Dalam lingkungan kol 6.30pm,Kawan ngan Man bergegas pulang....Rezeki Allah.....

Sekian untuk arini...Wassalam.....

9 comments:

  1. tu diaaaa... suda mariiiiii... pergghhh... maveles.....

    ReplyDelete
  2. Salam....BH dapat....AH pun dapat jugak....Tahniah....Bro...

    ReplyDelete
  3. salam abg mi & Tpower...tq byk2....

    ReplyDelete
  4. salam...aduhh baiek punya pikat menapau je...terliur nak pekena kari ah...

    ReplyDelete
  5. abg kahar: salam bang...pikat biase2 je bang...xtau nak pilih..byk blk tgn kosong dari menapau...hehehe

    ReplyDelete
  6. tapau dan terus tapau...tumpul la geraham...hahaha

    ReplyDelete
  7. chili : salam bang....tq....lenguh gusi daging kenyal..hehehe

    ReplyDelete
  8. buek rendang laa dib....hehehehe tahniah....

    ReplyDelete
  9. p-yan:salam bang...tq byk2..mesti masyuk kalo wat rendang...

    ReplyDelete