Tuesday, March 1, 2011

1 mac 2011.

Tarikh : 1 mac 2011.
Masa : 4.30pm.
Laman : Ladang Sawit Blok 22 & 10,Felda Semenchu.
Team : Kawan & Man.
Pikat : Si Kapten.
Jentera : Yamaha Cup Trek kebun.

Salam semua sahabat-sahabat melaman....

AH KE-4

Arini cuaca agak mendung tapi matahari masih ade...boleh le try melaman AH petang ni...Bincang-bincang ngan Man,last-last try main laman jauh sikit amik masa dalam 15minit dari umah(bukan lama sangat punnn...hehehe..)nak main dekat-dekat kebanyakkan tempat orang dah menyuluh malam...

LAMAN 1




Matikan enjin moto,terdengar kokokkan dari bawah paya..dengarnye macam kokok otai je ni...himpit dekat sikit,wat laman...pacak racik...keluarkan Si Kapten...Kapten terus wat kerja menepuk dan kokok....



Dalam 10 minit,nampak kelibat AH..Si Kapten menunjukkan lagak(konon-konon macam taiko le tu...hehehe...)adeeehhhh...dah dekat 45 minit AH masih mundar-mandir je...agaknye bukan laman dia kot atau mungkin dah tertulis bukan rezeki kawan kat situ....kemaskan alatan,pindah lain laman le....

LAMAN 2



Kawan masih kat laman Blok 22 lagi tapi jauh sikit dari laman 1 tadi..AH main bawah paya jugak...mengatur langkah slow-slow,siapkan laman...Si Kapten teruskan wat keje lagi...AH bersahutan kokok ngan Si kapten(macam ade can je ni....hehehe...)



tak disangka-sangka ade ibu AH bawak anak sebesar penumbuk turun dari jalan atas...dia berketok slow...last-last ibu AH ni gunakan kanta pembesar kot dapat kesan Kawan Ngan Man...kaburrrr.....terbang ngan anak-anaknye riuh dia punye berketok sekampung....AH target tadi pun apelagi...cabut jugak le...pindah laman lagi le jawabnye.....

LAMAN 3



Jam dah menunjukkan dekat kol 6pm..Start moto cup Kawan ni terus carik laman baru...sampai le Kawan kat Ladang Sawit Blok 10.ade kokok 3 ekor AH...dengar yang mane agak-agak otai...try le kejar AH belah kanan,men bawah paya lagi....Siapkan laman,Kawan pacak racik laman,Man pacak racik ranjau 3 kepala..siap semua terus sembunyi balik pokok sawit...dalam 15 minit dengar tepukkan dan kokok AH...nampaknye dah hampir sasaran ni..hehehe....Si Kapten kasi tabur ayat-ayat manis "meh le sini...tempat ni sesuai nak beradu kekuatan..."(agaknye la tu...hehehe...)

Kelibat AH dah kelihatan...berjalan sendeng.last-last tersadung ranjau 15 mata....Alhamdulillah.....

Inilah hasilnye....

Pandangan Kiri....


Pandangan Kanan...


Pandangan kaki (dalam 1 inci...)


Tunggu jap eeyyyy.....


videoe

Selesai kemas alatan dalam kol 6.40pm Kawan bergerak pulang.....sekian untuk arini....

Wassalam......

7 comments:

  1. hebat la si kapten di Dib, dah boleh naikkan pangkat nih... hehehe....

    ReplyDelete
  2. cayalah bro....teruskan usaha.......

    ReplyDelete
  3. naik pangkat leftenan kolonel doh ni...

    ReplyDelete
  4. hii best... dapat gulai. Kat sini susah nak dapat...

    ReplyDelete
  5. wowww...dah boleh berenti maen kuku kalu cam ni..heheh

    ReplyDelete
  6. salam semua sahabat melaman...tq atas sokongan...try men AH sementara tggu musim BH...

    ReplyDelete