Wednesday, March 9, 2011

9 Mac 2011.

Tarikh : 9 Mac 2011.
Masa : 5.30pm.
Laman : Ladang Sawit Blok 10 Felda Semenchu.
Team : Kawan Dan Cinok.
Pikat : Si Lentik(Pikat) Dan Si PSJ(BB)
Jentera : Yamaha Cup Trek Kebun.

Salam kepada semua rakan-rakan selaman...

Arini mula-mula plan ngan Cinok nak gi melaman dalam kol 4pm...tapi apakan daya,awan mendung disertakan gerimis melanda...macam tak jadi je ni....Last-last dalam kol 5.30,gerimis dah berenti..awan mendung ade sikit-sikit lagi,matahari pun ade suam-suam kuku je..Cinok call,ngajak melaman jugak....Disebabkan Cinok ni baru balik out station dan dah menggigil nak pacak racik,kawan on je...hehehe....





Perjalanan amik masa dalam 15 minit...Sampai laman dikenalpasti masa pikat AH aritu,BH galak jugak...riuh jugak ni....Cinok gi himpit BH Asak Rapat suara sedang kat belah atas,Kawan pulak try himpit BH Selang suara sedang jugak kat belah bawah....Wat laman serba ringkas sebab masa kecederaan dah ni...hehehe...Pacak racik 19mata,Pacak Si Lentik terus Kawan sembunyi kat balik pokok sawit..



Si lentik jalankan kerja macam biasa...BH melambung sekali..terus hinggap kat pokok anggar....Boleh tahan jugak BH ni menyelang kat atas anggar ni....Silentik memujuk lembut dan sekali-sekala menyelang...BH tak senang duduk,terus terjun depan Si lentik...episod menguku pun tiba...BH masuk pintu,terus sangkut racik...Tapi dia tak pedulikan,tetap masuk nak kitai Si Lentik walaupun BH ni dah jalan tersangkut-sangkut....sempat jugak belasah tuu....hehehe...lihatlah sedikit aksinye,dan racik terbelit sama ngan Si lentik....


video

Inilah hasilnye...
Kopi O je....


Pandangan Kanan.....




Pandangan Kiri....




Pandangan Atas.....


Jam pun dah menunjukkan kol 6.30pm,Kawan kemas alatan dan tunggu Cinok kat moto...6.40pm Cinok pun kemas alatan..dia cakap BH yang dia himpit tadi taknak terjun laman..takpe,len kali kita return...sekian untuk arini....Alhamdulillah.....

Wassalam.....

8 comments:

  1. pergghhhh.... adib da mengganazzzzzzz weiiiii....

    ReplyDelete
  2. Salam....cayalah Adib.....Asal turun je manapau....

    ReplyDelete
  3. adoiii x jadi le nak melman dgn adib....segannnn...

    ReplyDelete
  4. Ganaz adib....nanti kawan turun sana boleh kila melaman sama...........

    ReplyDelete
  5. abg mie:salam bang...ganas sikit2 je bang....ade le rezeki menapau...hehehe....

    TPower : salam bang...tq...kdang2 pun ganjut ksong jugak...hahaha....

    ReplyDelete
  6. Abg kahar:salam bang...hehehe...ntah2 kwn n pikat sekali segan nak melaman ngan abg ni....hehehe...

    Zul : salam bang....tq bang...insyaallah...boleh pnye...

    ReplyDelete
  7. ishhh..ishhh...berapa juta dah kau tapau ni adib...ganas kau...

    ReplyDelete
  8. chili : salam bang...hehehe...sikit2 je...pikat xpower....

    ReplyDelete